Cacao

foodbusiness Cacao

Analyse Grondstoffen

Cacaoprijs maakt wilde achtbaanrit

De cacaonoteringen schieten op en neer. Voor het weekend stond de Amerikaanse notering op $9.874 per ton, om vervolgens te kelderen met $2.708 tot $7.166 per ton. Gisteren schoot de prijs weer de lucht in naar $8.751 per ton. De notering in Londen maakte ook een snoekduik van £7.556 per ton naar £5.862 per ton, maar steeg gisteren met £153 minder hard.
Woensdag 13:53 uur
Cacao

Analyse Grondstoffen

Koersen op cacaomarkten lopen steeds verder uiteen

Na de forse daling op de cacaomarkt heeft de prijs een stevige correctie naar boven doorgemaakt. Op de markt van Londen althans, want in New York is de stijging subtieler. Het verschil past bij het patroon waarbij het verschil tussen de prijzen op de twee grote cacaomarkten steeds verder toeneemt.
8 Mei 2024
Mondelez Cadbury

Nieuws Bedrijven

Mondelēz hint op verdere prijsverhogingen

Mondelēz International maakte in het eerste kwartaal van 2024 een netto-omzet van $9,29 miljard. Die cijfers pakken beter uit dan analisten op voorhand dachten. Daarmee komt het moederbedrijf van merken als Oreo, Milka en Toblerone, 1,4% hoger uit dan dezelfde periode voorgaand boekjaar. De nettowinst daalt daarentegen enorm.
2 Mei 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

Cacaonotering daalt naar laagste punt in weken

De cacaonoteringen zetten de afgelopen dagen een flinke daling in. Afgenomen liquiditeit op de termijnmarkt speelt daarbij een rol, evenals gunstig weer in West-Afrika. Ghana pakt cacaosmokkelaars hard aan en Ivoorkust bijt haar tanden in reguliere cacaobonen die mogelijk als Fairtrade worden verkocht. Waar de hoge prijzen wel niet toe uitlokken. 
1 Mei 2024
world cocoa conference

Achtergrond Grondstoffen

Hoe de cacaoketen worstelt met eerlijke marges

''Paying more for a sustainable cocoa'', luidt de pay-off van de World Cocoa conference, die vorige week in Brussel plaatsvond. Belanghebbenden over de hele wereld kwamen bij elkaar om de realiteit onder ogen te zien. Met cacaoprijzen op recordhoogte hét moment om de koppen bij elkaar te steken.
29 April 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

Aanbodtekort cacao in West-Afrika houdt aan

De cacaonoteringen blijven verder stijgen. Vlak voor het weekeinde werden opnieuw recordprijzen bereikt. In Ghana lijkt het productietekort meer structureel van aard. In Ivoorkust lijkt het voorspelde productietekort, voorlopig, meer beperkt tot de korte termijn, schrijft de Internationale Cacao Organisatie (ICCO).
23 April 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

Veel minder cacaobonen naar havens Ivoorkust

Opnieuw stijgen de cacaonoteringen verder. Het hoogtepunt werd deze maandag bereikt, en dat zwakte gisteren af. Ivoriaanse havens ontvingen afgelopen week veel minder cacaobonen, en illegale mijnbouw in Ghana brengt cacaoplantages in moeilijkheden.
18 April 2024
Barry Callebaut

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

De grote chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft de eerste helft van boekjaar 2023/24 maar liefst 67,2% minder nettowinst gemaakt dan in de eerste helft van het vorige boekjaar. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die gisteren zijn bekendgemaakt.
11 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën