Shutterstock

Nieuws Grondstoffen

Global Dairy Trade showt aantrekkende zuivelmarkt

7 Mei 2024 - Wouter Baan

De Global Dairy Trade die dinsdag plaatsvond staat in het teken van een aantrekkende markt. Niet alleen de prijzen, maar ook het handelsvolume laat een lang niet vertoonde plus zien. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cheddar eist deze handelssessie duidelijk de aandacht op een stijgt met 8% tot $4.257 per ton. Daarmee wordt het koersverlies van de vorige veiling halverwege april grotendeels goedgemaakt. Ook mozzarella heeft met 2,3% een noemenswaardige winst te pakken.

Ook boter en volle melkpoeder stijgen, beide met ruim 2%. De andere fabricaten klimmen kalmer omhoog. Enkel lactose moet een beperkt verlies incasseren, maar in grote lijnen kan gezegd worden dat de lauwe mondiale zuivelmarkt na de veiling van vandaag in elk geval niet verder is afgekoeld.

Handelsvolume weer in de lift
Het verbeterde sentiment wordt bevestigd door het verhandelde volume van 19.231 ton. Dit is namelijk de eerste volumestijging in meer dan een half jaar. Liefst dertien veilingen achter elkaar ging het verhandelde volume omlaag. Tijdens de voorlaatste veiling zelfs tot het laagste niveau in vier jaar tijd.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden